MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kreetan kevät

Jassu vaan Kreikanmaa! Eipä olla unohdettu ja hyljätty kallioitasi ja rantapoukamiasi. Täältä taas tullaan muuttolinnun lailla lämmittelemään kolottavia luitamme ja hakemaan luonnon D-vitamiinia; sitähän teillä siellä riittänee, kun kesä on koittamassa. Puoli vuotta ehti kulua muita maita kolutessa siitä, kun viimeksi kilometrejä teilläsi ja poluillasi kulutettiin.

Tänä keväänä suuntaammekin Kreetalle, jonne mieli jo monen vuoden tauon jälkeen halajaa. Ehdottomasti tämä alkukesän ajankohdan valinta osuu nappiinsa; luonto on kauneimmillaan, eikä hotellien ja ravintoloiden turisteja palveleva henkilökunta ole vielä ehtinyt kyllästyä rällästäviin asiakkaisiinsa.

Mielenkiintoista on nähdä, mitä talouskurimus on tehnyt hintatasolle. Mielestämme hinnat ovat vuosivuodelta pikkuhiljaa olleet nousussa niin kaupoissa kuin ravintolapalveluissakin. Juomien hinnat (viini, olut, ouzo) ovat tietysti paljon edullisempia kuin meillä, mutta ruoan hinta oli jo viime syksynä Suomen tasolla. Niin myös bensiini.

Toivottavasti tilanne on nyt kuitenkin sen verran vakaa, että lakkoiluilta vältytään. Ehkä tällä reissulla päästäisiin vihdoin käymään Ierapetran kaupungissa, jonne pääsyn edellisellä reissulla vesitti polttoaineen jakelun lakko. Auton vuokrahinnasta käydään parhaillaan neuvotteluja sähköpostin välityksellä.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa Kreetaa teille vaan, mutta milloin LIeksaan? Että osaa suunnitella. Ja muistithan blondi mennä sinne hammaslääkäriin takaperin, jos se kerran oli peruutuspaikka?
    Ja hyvää vappua. Tulkaapas käymään meilläkin.

    VastaaPoista
  2. Hyvin tuli ahteri peruutettua hampilääkärin tuoliin ja hammas tuli kuntoon. Nyt uskaltaa lähteä haukkaamaan Kreetalle oliivipiirakkaa, jossa on kivelliset oliivit!!!

    Lieksan reissua on suunniteltu johonkin toukokuun loppupuolelle, kun joudutaan kuitenkin tuolloin ajelemaan Kiteelle. Mukavaa olisi tavata pitkästä aikaa!

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!