maanantai 3. helmikuuta 2014

Taksissa

Matka Mae Pimistä hotellin tilaamalla taksilla Bangkokin lentokentälle sujui mukavasti parissa tunnissa. Kentältä oli tarkoitus jatkaa matkaa Hua Hiniin busila, mutta kun kaikki päivävuorojen paikat oli jo varattu ja olisime joutuneet notkumaan kentällä seitsämän tuntia, päätimme ottaa "tolpalta" taksin.

Kuljettajaksi osui "ikäloppu" poninhäntäpäinen papparainen ( varmaan meidän ikäluokkaa ) mutta yllätys yllätys - hänpä puhuikin ymmärrettävää englantia! Todella hyvä, että saatiin rattiin kokenut mies, sillä heti kentältä lähdettäessä kuski kertoi, että näin vaalipäivänä hän joutuu ajamaan poikkeusreittiä. Niinpä päästiin ihailemaan Bangkokin pilvenpiirtäjiä lähempää, kun ajeltiin "keskustan" läpi kulkevaa moottoritietä. Tunti siitä riemusta ehdittiin nauttimaan, kun tultiin kaupungin laidalle Hua Hiniin lähtevälle tielle.

Siitä matkaa jatkettiin Petchapuriin johtavaa pikkutietä, kun riisinviljelijät olivat tehneet tiesulut Bangkokin ulosmenoteille. Kuskimme kertoi, että riisinviljelijät eivät ole saaneet palkkioitaan puoleen vuoteen ja ovat nyt todella kärmeissään hallitukselle, joka on jättänyt heidät pulaan. Niinpä käsityksemme, ettei vaaleilla olisi mitään vaikutusta turistin elämään, osoittautui täysin vääräksi.

Joskus huono tuuri voi kääntyä onnenpotkuksikin. Sellaisena me tämän tien sulkemisen koimme, kun jouduimme ruuhkaisille pikkuteille - pääsimmehän siinä sivussa "saitsii' ingille" katselemaan thaimaalaista maalaismaisemaa. Kuskimme esitteli meille kaunista ympäristöä, suola-altaita, rapufarmeja, riisipeltoja, mangrovemetsikköä, temppeli-alueita ja paikallistoreja. Mikäs meidän oli siinä istuessa miellyttävästi ilmastoidussa autossa kuunnellen nauhalta hiljaista klarinettimusiikkia. Kuskikin osoittautui mukavaksi musiikkimieheksi, jonka ajattelimme olevan hiukan väsyksissä, kun virvoitti itseään levittämällä kasvoilleen ja korvantauksiin ( hajusta päätellen ) tiikeribalsamia. Täytyypä kokeilla joskus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!