MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Iso kalja

Kulturelli päivä tämäkin; ystävien kanssa kierreltiin vanhan kaupungin ostoskaduilla ja välillä istahdettiin huurteiselle janoa sammuttamaan. Kotiin tuomisetkin löytyivät samalla ”Vävypojasta”. Ostoskassiin sujahti 40 vuotta vanhaa Metaxaa ja täysin uusi tuttavuus Kahviouzo.

Vanha kaupunki on monella tapaa suoranainen aarreaita. Itse tykkään kuljeskella tutkimassa rauhaisampia muurinnurkkia ja sokkeloisia pikkukujia, missä kauppiaat ei ole tyrkyttämässä tuotteitaan.Ravintlatarjonta on valtava ja kilpailu kovaa. ”Sisäänheittäjät” pyydystävät ahkerasti ohikulkijoita istahtamaan syömään tai lasillisille. VAROVAINEN kannattaa olla, kun janoisena tilaa ”ison kaljan”. Onneksi tyydyin tilaamaan pienen ouzon, kun istahdimme miellyttäville pieluksille katuvilinää katselemaan St. Catherinen-aukiolla. Miehellepä kannettiin eteen 1,5 litran lasisaapas ”isona oluena”. Naapuripöydän englantilais pariskunta pisti vielä paremmaksi – saappaassa oli janojuomaa 3 pinttiä eli 2 litraa. Siinäpä vierähti aikaa melkoinen tovi ja ehdittiin käsitellä Lady Dianan onnettomuus sekä Britannian ja Suomen kurjat sääolot. Hintaakin mokomalle huvitukselle kertyi sievoiset 19 €. Temppu ei mielestäni mene enää edes hauskana huumorina, vaan on turistin suoranaista ristoa.

2 kommenttia:

  1. Me viime vuonna erehdyttiin samaiseen ravintolaan :D Itse tilasin ison cokiksen ja se oli myöskin 1l. Mua lähinnä nauratti enkä kyllä huomannut että se olis kovin kallis ollut.

    VastaaPoista
  2. Tietysti vanhassa kaupungissa juomasta joutuu pulittamaan tuplamaksun laitakaupungin hintoihin verrattuna (hotellimme baarissa nuo juomat olisivat maksaneet 10 €), mutta se on mielestäni melkoisen röyhkeää, että kertomatta asiasta etukäteen asiakkaan eteen kannetaan kolmin- nelinkertainen määrä, kuin mitä ”isolla juomalla” on totuttu ymmärtämään.

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!