tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kamiros

Viimeinen autoilupäivä. Onneksi saatiin puolipilvinen päivä, niin ihokin ehtii hetken paahteelta levätä.

30 km:n päässä Rodoksen kaupungista saaren länsirannikolla ovat muinaisen Kamirosin kaupungin rauniot. Arvoitukseksi on jäänyt, miksi asukkaat hylkäsivät kaupungin ja antoivat sen raunioitua. Saatiinpa taas rauhassa kuljeskella alueella ennen kuin turistibusseista alkoi purkautua häliseviä väkijoukkoja.




Ajomatka saaren eteläkärkeen Prasonisiin ei ole kovin pitkä, mutta aikaa siihen tuhertuu vuoriston sykeröteitä pyöritellessä. Tylsähköstä ajomatkasta huolimatta ranta on kyllä näkemisen arvoinen. Kristallinkirkkaassa matalassa rantavedessä kapealla kannaksella kahlatessa varpaita huuhtelee toiselta puolelta Aegean meri ja toiselta puolelta Tyrrhenan meri.



Kolen päivän 550 km:n omatoimiretkeilyn kustannukset: autonvuokra 75 € ja polttoainekustannukset 40 € - EI PAHA!!!!

2 kommenttia:

  1. Kiersittekö koko saaren vai teittekö "täsmäiskuja"? Ei kyllä mikään kallis. Katselin eilen tjäreborgin sivuilta hintoja ja sielä oli 2pv:n autonvuokraus yli 100e..

    VastaaPoista
  2. Saaren eteläkärkeen, Prasonisiin, ajeltiin länsirantaa ja palattiin itäistä rantaa pitkin takaisin Rodoksen kaupunkiin, joten sillä reissulla saari tuli kokonaan kierretyksi. Muut matkat olivat täsmätrippejä.

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!