MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Lomaosake

Niin kuin kaikissa etelän lomakohteissa, täälläkin nuoret innokkaat lomaosakekauppiaat jahtaavat turisteja rantakadulla arvaillen mitä kansallisuutta kukin tossunkuluttaja edustaa. Kun meille henkilökohtaisesti ei senkaltainen lomailu tunnu omimmalta jutulta, yritämme mahdollisimman vähin äänin välttää moisen kauppaamisen. Meidän porukan toinen pariskunta onnistui jotenkin sotkemaan itsensä esittelytilaisuuteen, vaikkei heitäkään tämä lomaosakejuttu houkuttele. Heille oli moneen kertaan vakuuteltu kadulla, että mitään ostopakkoa tai muutakaan pakotetta asiassa ei ole, heillehän esitellään vaan huoneistoja, joihin ei muutoin pääsisi tutustumaan. Niinpä !!!!! Myyjätyttö oli ollut hyvin närkästynyt, kun huomasi asiakkaiden vastahakoisuuden; olipa vielä todennut, että "miksi tulitte tuhlaamaan minun aikaani ja omaa lomanviettoaikaanne, kun ette ole aikeissa ostaa". Mitähän tästä kauppatoiminnasta pitäisi oikein ajatella. Varmasti moni vanhempi ihminen on hyvin vaivautunut tilanteessa ja sitä nämä kauppiaat käyttävät sitten törkeästi hyväkseen.


Kävimme illallisella Panorama-hotellissa, jossa asuimme toukokuun reissullamme. Ystävällinen isäntä istuskeli hetken seurassamme ja kertoi, että heillä on hotelli auki koko talvikauden. Pitkäaikaisvarauksia ovat jo ottaneet vastaan runsaasti, eikä ihme! Huoneiston vuokra talvikaudella on 400 € kuukaudessa. Ystävämme innostuivat asiasta ja heidän kanssaan pääsimme katsomaan ylimmän kerroksen huoneistoa, jonka parvekkeelta avautui mahtava näköala yli kaupungin. Ruoan hinnatkin alentavat talvikaudeksi; kuudella eurolla saat syödä annoksen kuin annoksen. Eipä yhtään hassumpi paikka viettää pimeintä talven aikaa karkaamalla tänne etelään. Millainen sitten lienee ilmasto täällä saarella talvella?

1 kommentti:

  1. Meitä varoiteltiinkin noista osakekauppiaista jo bussissa ROdokselle saapuessa ja onneksi netistäkin olin lukenut niistä jo ennemmin. Kolmisen vuotta sitten meille yritettiin näitä "arpoja" työntää. Mun vanhemmat oli mennytkin halpaan ja vaikka sanoin, etteivät lähtisi Ixiaan turhaan kuluttamaan aikaansa kuuntelemalla lomaosakkeista, he olivat hyväuskoisia ja halusivat testata oisko tullut voittoa.. AIkaahan siellä vaan meni. :/

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!