sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Pakolaisia?

Ikäänkuin Kreikalla ei olisi murheita kylliksi taloutensa kanssa, lisäongelmia tuovat maahan tunkevat laittomat "muuttajat". Tilastojen mukaan Kreikkaan on alkuvuoden aikana tullut 36 000 laitonta siirtolaista. Kun kymmenmiljoonaisessa maassa on n. 1,5 miljoonaa laitonta siirtolaista, ei ole ihme, että ongelmia syntyy. Wikipedian mukaan "Kreikka on yksi pahimmin laittomasta siirtolaisuudesta kärsineistä maista Euroopassa. Kreikan arvioidaan olevan myös merkittävä välimaa aasialaisille siirtolaisille, jotka pyrkivät sieltä käsin Länsi-Eurooppaan. Kreikan ja Turkin välinen merialue kuuluu laittoman siirtolaisuuden merkittäviin kulkuväyliin. Erityisen runsaasti Kreikkaan saapuu laittomia siirtolaisia Albaniasta."

Meillä on päivitelty ja tuskailtu romanian mustalaisten kerjäämistä omilla kotikulmillamme. Kauppakeskusten kulmilla liikkuvat tummat ruusukauppiaat, huilunsoittajat ja muut silmänkääntötemppujen tekijät ovat alkaneet ärsyttää kansalaisia. No tämä on näemmä vielä pieni ongelma. Liikkuessamme Kreikan kaupungeissa totesimme, että asumme sittenkin lintukodossa, kun tilannetta vertaa sikäläiseen katukuvaan. Enpä uskaltautuisi esim. Patran kaupungin sataman liepeille iltamyöhäisellä, päiväsaikaankin siellä lorvaili varmaan sata luihunnäköistä "itäturistia". Rannan puistoissa naiset ja lapset pitivät leiriään meluten ja meuhkaten. Jotain tilanteesta kertoo myös se, että esim. paikallisessa Lidl:ssä tarvitaan vartijaa järjestystä pitämään.

Loutrakissa ja Korintissa Bangladeshistä ja muualta Aasiasta kotoisin olevat nuoret miehet olivat vallanneet katukaupustelumarkkinat. Syksyn sateiden myötä suosiossa olivat sateenvarjot, joita sai 2,50 eurolla! Miten ihmeessä näillä hinnoilla pystyy itsensä elättämään? Vaikka onnistuisi saamaan kaupat kymmenestä sontikasta päivittäin, ei niillä myyntituloilla voi mitenkään elää; pakko on olla jotain muuta hämärää lisätienestiä.

En ole mikään rasisti, mutta Kreikan kaltaista menoa en toivo omille kulmilleni! Onneksi meillä on kylmää talvella, ehkä se hiukan hillitsee elintasopakolaisten muuttohaluja tänne Euroopan äärirajoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!