MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

torstai 14. lokakuuta 2010

Kodikas Ateena

Ateena tuntuu kaikesta kaoottisesta liikenteestään huolimatta suorastaan kodikkaalta. Varsinkin vanhan kaupungin, Plakan, alueella on mukavaa kulkea jalkaisin ja katsella ostoskatujen, kuppiloiden ja basaarien arkista touhua.

Lakkoilun vuoksi väliin jääneen Parthenon temppelikäynnin sijaan päsimme tutustumaan Akropolis-museoon, joka hiukan lievitti pettymyksen aiheuttamaa mielipahaa. Varsin vaikuttava kokoelma arkeologien löytämiä patsaita, ruukkuja, reliefejä.....

Naisväki saisi kulumaan useammankin tunnin Ermou-ostoskadulla - ihania vaatekauppoja vähän jokaiseen makuun. Täällä naiset ovat pukeutuneet jo saappaisiin ja villapaitoihin; turistit erottuvat joukosta helposti kesähepenissään. Itse iskin silmäni näyteikkunan luonnonvalkoiseen neuleeseen, jonka sujautin kassiin sovittamatta - onneksi mahtuu juri ja juuri! Patsasfriikki kun olen, en voinut vastustaa kiusausta, kun löysin basaarikujilta valkoisen Hippocratesin patsaan.

Vähän jäi harmittamaan, kun ei onnistuttu löytämään "Runoilevan sandaalintekijän" kauppaa. Täältä tunnetulta Stavros Melissinos sandaalin tekijältä ovat omat jalkineensa taannoin hankkineet sellaiset maailman tähdet kuin The Beatles, Jacqueline Kennedy-Onassis, Barbara Streisand, Rudolph Nureyev, Anthony Queen, Garry Cooper, Sophia Loren.... Eivätkä hinnatkaan kuulemma ole pilviä hipovat tällaisista yksilöllisesti muotoilluista menokeista. Tämä on yksi varma käyntikohde, kun seuraavan kerran Ateenaan tullaan.

Lounaalla katukahvilassa viereisen pöydän pariskunta halusi tehdä tuttavuutta. Kertoivat olevansa kotoisin "ihan liian kaukaa" BuenosAiresista Argentiinasta. Olivat olleet aikoinaan Skandinavian kiertueella ja olivat erityisen ihastuneita Helsinkiin. Suitsuttivat mettä ja hunajaa meidän kauniille, puhtaalle, turvalliselle ja järjestäytyneelle kaupungillemme, jolle Ateenakaan ei vetänyt vertoja. Uskon tuohon heidän aitouteensa, kun muistivat nimeltä vielä vuosien jälkeenkin Temppelinaukion kirkon ja Sibelius monumentin.

Kunpa muistaisimme itsekin antaa arvoa tälle hanalle kotimaalle, jossa (uskokaa tai älkää) kaikki toimii ja hoituu hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!