MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Lakkoilua

Nykykreikassa kun ollaan, mikään ei ole varmaa. Niinpä kauan haaveena ollut tutustuminen Akriopoliin jäi vieläkin siellä työskentelevien lakkoilun takia toteutumatta. Hyvä, että Ateenan retki osui tälle päivälle - huomenna ei matkustaminen olisi onnistunut sillan korjaustöiden vuoksi.

Opamme kertoi lähipäivinä tulossa olevista lakoista: junat eivät kulje huomisesta lähtien, koripalloilijat ja valmentajat pistävät pillit pussiin kahdeksi viikoksi, asianajajat ovat aloittamassa omaa protestiaan. Pöyristyttävin häiriö lienee, kun sairaaloiden lääkehuolto pysähtyy - lääketehtaille on jäänyt maksamatta satojen miljoonien laskut vuodesta 2007 lähtien. Kreikan sairaalat ovat joutuneet toimimaan vajaamiehityksellä muutoinkin lääkärien lakkoilun vuoksi. Taannoinen kuljetusalan lakko oli ehtinyt tyhjentää kauppojen hyllyt; onneksi tilanne oli nyt saatu korjattua.

Autonvuokrausta harkitaan parhaillaan, mutta ensin on varmistettava, että polttoainetta on saatavilla; polttoöljyn jakelussa on toimituskatkoja. Kotiinlähtöäkin sopii jännittää - ainakin edellisen päivän lennot on peruutettu lentäjien lakon vuoksi.

Lakoilla vastustetaan palkkojen leikkauksia ja eläkeuudistuksia. Yksityisellä sektorilla (kattaa kaksi miljoonaa työntekijää) on tehty sopimus, jonka mukaan tänä vuonna palkkoja ei koroteta lainkaan. Kahtena seuraavana vuonna palkkoja nostetaan vain yleisen hintatason nousun mukaisesti. Julkisella sektorilla palkat on jäädytetty vuoteen 2014 saakka.

Kyllä Kreikalle asetettu matokuuri alkaa näkyä tavallisten ihmisten arkielämässä.

Lisää retkestä huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!