keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Jade-mamma

Ilmeisesti pohjoismainen blondiolemus viehättää vanhempia thai-naisia ja muutoinkin ystävällinen habitus houkuttelee tekemään lähempää tuttavuutta tuon niin kaukaisen maailmankolkan muukalaisten kanssa.

Täpötäydessä menomestassa löytyi pari hataraa jakkaraa istuimiksi illallistaan nauttivien thaimaalaisten (äiti & poika) viereisestä pöydästä. Eipä mennyt kuin tuokio, kun mummeli haluisi koskettaa vaaleita kutrejani. Hämmästyin, kun ilmeisen iäkäs thai-nainen puhui jotenkuten ymmärrettävää englantia. Siinä sitten hämmästeltiin toistemme ikää. Hän kertoili buddhalaisuudestaan ja innostuksestann laulamiseen; vetäisipä käsilaukustaan peilin, maalasi huulensa ja puuteroi nenänsä, hyppäsi esiintymislavalle orkesterin eteen ja aloiti jammailun!!!! - tuo 73-vuotias vauhti-mummeli!

Käsilaukustaan hän kaiveli pussukan, jossa oli sellofaanissa kauniita jade-kiviä. Laukun uumenista löytyi myös pieni rasia, johon hän valikoi pari kiveä ja antoi rasian lahjaksi uudelle suomalaisystävälleen kertoen, että täällä Thaimaassa voisin teettää hopeasormuksen 1.000 bathilla (n. 24€), johon upottaa tuo hänen lahjansa.

Vieraanvaraisina he tarjosivat myös maistiaisena pöydästään bambutikkuun pujotettuja "pallukoita?", jotka maistuivat tulisen hapanimeliltä; palanpainikkeeksi ryypättiinn jotain yrttivettä (mehua?).

Taas ollaan yhtä thai-kokemusta rikkaampia!

Katso Thai-sivustoni vinkit ja matkakertomukset




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!