MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nettiseikkailuja

Taitaa olla meille suomalaisille tuo netin käyttö jo niin itsestäänselvyys, että suurta hämmästystä herättää, kun yhteyksien saaminen ei toimikaan aukottomasti.

Matkalla mukavinta ja kätevintä on saada nettiyhteys pelaamaan omassa huoneessa. Hotellissamme oli sellainen saatavana maksua vastaan ja homman voisi saada suoraan verkosta luottokortilla. Hyvä juttu! Siitä vaan yhteyksiä tilaamaan. Etusivulla kehotettiin englanniksi ja espanjaksi toimimaan ohjeiden mukaan, niin yhteys saataisiin muodostettua ja kysyttiin millä luottokortilla aiot hoitaa maksun. Seuraavalla sivulla olikin pitkä litania kysymyksiä vastattavaksi - mutta voi! mihin oli unohtunut englanninkieliset ohjetekstit?

Reippaana poikana mies otti koneen kainaloonsa ja ajeli hissillä respaan ohjeita kysymään. Avuliaan, huonosti englantia taitavan virkailijan opastamana homma saatiin niin pitkälle, että 18 €:n maksu viiden päivän netin käytöstä saatiin onnistuneesti suoritettua. Nettiyhteyksiä sillä ei kuitenkaan onnistuttu avaamaan! Avaussivu kertoi, että meille oli lähetetty viestiä sähköpostiin - mitenpä sitä viestiä pystyisi avaamaan, kun ei niitä hemmetin nettiyhteyksiä ollut käytettävissä. Siispä reppu selkään ja kasinolle wifi-verkkoon postiviestiä katsomaan. Turha vaiva - viesti kertoi onnellisena, että maksutapahtuma oli turvallisesti suoritettu!

Vielä yritettiin receptionissa tivata käyttäjätunnusta ja salasanaa, mutta mies tiskin takana ei tainnut oikein ymmärtää nettimaailman salaisuuksia. Kului puolitoista vuorokautta (turhaa maksua), ennen kuin nuori nainen tiskillä onnistui päästämään meidät pälkähästä. Mietoa on kotimaiset laiteongelmat, vaikka niitäkin joskus manailee ja kiroaa huonoa toimivuutta.4 kommenttia:

 1. Kaikenlaista harmia! Toisekseen 18 € 5 päivää on minusta aika kallista! Hinnat kyllä tuntuvat vaihtelevan paljonkin; jossakin paikassa yhteyden saa ilmaiseksi, jossakin muualla se taas voi maksaa kuulemma jopa 20 € päivä!
  Mutta kyllä matkailu silti avartaa...:)

  VastaaPoista
 2. Meille suomalaisille on tuo nettiyhteyden olemassaolo niin itsestäänselvyys, että sen puuttumista jaksaa ihmetellä, kun asettuu asumaan hotelliin. Eestiläiset ovat mielestäni oivaltaneet asian hienosti, kun siellä ei paljon tuon yhteyden perään tarvitse kysellä. Ehkä heilläkin ollaan oivallettu, miten todella tärkeä yhteydenpito- ja asioidenhoitoväline se on.

  VastaaPoista
 3. Hei.

  Päädyin sivuillesi monen mutkan kautta ja täällähän on vaikka miten paljon matkakuvauksia ja juttuja etenkin Thaimaasta jossa käyn vuosittain.

  Hienot ulkoasut, ja paljon kuvia.

  Täytyy tutustua tarkemmin myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Thaimaa on minunkin mansikkapaikkani keskitalven aikaan. Sinne on vaan pakko päästä; nyt yhä useammin, kun elelen "vapaaherrattarena". Lisäksi, kun harrastan tätä kotisivujentekoa, tulee materiaalia kerättyä runsaasti reissuilta.

  VastaaPoista

Olen tätä mieltä!