MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

torstai 29. maaliskuuta 2012

Kalliiksi käy

Turistin taskussa saattaa tikittää pommi, sinne omasta tahdosta ja halusta hankittu. Joskus kaukomailla tuntee itsensä tyhmäksi ja voimattomaksi näiden media-vempainten kanssa. Markkinoille tungetaan aina vaan kehittyneempiä äly-laitteita (aik. matkapuhelin), joissa on sitä ja tätä toimintoa verkkoineen ja yhteyksineen. Jos ei osaa pitää varaansa, voi kotiinpalatessa postiluukussa odottaa ikävä yllätys.

Euroopan alueella hinnat ovat onneksi kohtuuden rajoissa, mutta muualle matkustettaessa on viisasta satsata saldoraja-, hintakatto- ja käytönestopalveluihin.

Krabin matkalla meille päänvaivaa tuotti puhelimeen tullut ilmoitus "Liittymällänne on käytetty noin 25 € datasiirtoa ulkomaisessa verkossa ja datakäyttö on estetty". MITÄ? Yhtään kuvaa, eikä muutakaan aineistoa ollut meidän toimesta tästä liittymästä lähtenyt matkan aikana bittiavaruuteen ja tästäkin tyhjästä kilahti meille 25 €:n lasku. Saatiinpa olla onnellisia, että datakäytön 25 euron rajoitus oli tullut hankittua ennen matkaa.

Kotona asiaa selviteltiin operaattorin kanssa ja ilmeni, että automaattinen ohjelmistopäivitys (datasiirto) maksoi tuon 25 €, kun liittymä sattui olemaan päivityshetkellä ulkomaisessa verkossa!

Varminta olisi tietysti ottaa näille reissuille mukaan perusmallinen "mummopuhelin", joka ei liioilla hienouksilla ole pilattu. Voihan se tietysti kysyä itsetuntoa, kun ympärillä lauma aasialaisia (mukaan lukien buddhalaismunkit) revittelee viimeistä huutoa olevilla hipaisunäytöillään.

4 kommenttia:

 1. Niin.

  Et sitten sattunut lukemaan etukäteen minun kirjoitustani aiheesta.

  http://www.holjander.blogspot.com/2012/02/kannykan-kaytto-thaimaassa.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteestasi Murphy! Kävinpä lukemassa tuon blogikirjoituksesi ja olin iloinen, että sain lukea muutakin Ao Nangiin ja Thaimaaseen liittyvää juttua. Tuo kännykkäkirjoituksesi oli todella valaiseva (aiemmin oli jo nuo prepaid-jutut tiedossa, mutta yllätyksenä meille tuli tuo puhelimen päivityksen maksu).

  VastaaPoista
 3. Niin.

  En tiedä huomasitteko miten nopeasti puutavara lahoaa tropiikissa.

  Tässä ottamani kuva alkuvuodesta 2012

  http://2.bp.blogspot.com/--grG5cRHB64/T4La6wiubOI/AAAAAAAADGU/4q6tYK0CXdQ/s1600/DSCF0276.JPG

  Ja tässä teidän kuvanne pari vuotta aiemmin

  http://vikki.pp.fi/BirgitMummu/Matkat2010/Ao%20Nang2010/Ymparisto/Sivu2.htm

  VastaaPoista
 4. Nyt tuo samainen kävelysilta oli korjausvaiheen loppusuoralla. Puukate oli korvattu betonilla - onhan se paljon kestävämpää, mutta ei läheskään niin kaunista kuin puupinta.

  VastaaPoista

Olen tätä mieltä!