MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kurjimmat turistit

Luin taannoin Hakutekniikkayritys Skyscannerin laatimaa tilastoa ällöimmistä turisteista maittain.

Epäkunniataulu on tällainen:

Juopoimmat: Röyhkeimmät:
1. Britit
2. Amerikkalaiset
3. Venäläiset
4. Ranskalaiset
5. Saksalaiset
1. Venäläiset
2. Saksalaiset
3. Amerikkalaiset
4. Britit
5. Ranskalaiset
Vähiten juomarahaa jättävät: Vähiten kiinnostuneita oppimaan paikallista kieltä:
1. Britit
2. Saksalaiset
3. Kiinalaiset
4. Venäläiset
5. Ranskalaiset
1. Britit
2. Amerikkalaiset
3. Venäläiset
4. Ranskalaiset
5. Saksalaiset

Omista kokemuksista  ja fiiliksistä päätellen olen samaa mieltä tuosta venäläisten röyhkeydestä. Jotenkin sitä pyrkii jo matkaa suunnitellessaan välttämään sellaisia kohteita, joissa tietää venäläisten lomailevan. Vaikka en pidäkään yleistämisestä ja siitä, että ihmisiä arvostellaan kansallisuuden perusteella, piilee asiassa totuuden siemen.

Kun on tottunut siihen, että suomalaiset kuuliaisesti (yleensä) noudattaa sääntöjä ja aikatauluja, ei ärtymykseltä voi välttyä, kun venäläisten röyhkeyttä ja töppöilyä joutuu katselemaan.

Loman alkajaisiksi lentokenttäbussillinen odotteli väsyneinä pitkän lentomatkan jälkeen parikymmnetä minuuttia yhtä "eksynyttä lammasta". Venäläisnainen viimein sipsutteli bussiin muina miehinä. Samaa naista odoteltiin paluukuljetukseen, joka viimein oppaan soittelun jälkeen suvaitsi saapua parikymmentä minuuttia myöhässä.

Kerran Phuketin lentokentällä seurattiin huvittuneina venäläiskoneen lähtöseremonioita. Koneen lähtöportille sai huudella useampaan kertaan, kun venäläiset turistit tekivät viime hetken ostoksiaan taxfree-myymälöissä kaikessa rauhassa korvaansa lotkauttamatta, Viimeistä kuulutustakin siinä taidettiin joutua huutelemaan pariin otteeseen.

Täysin uusi tempaus huomattiin eräänä aamuna, kun venäläismiehet hoitelivat kehon aurinkosuojauksen hotellin vastapäisessä kpikkukaupassa suoraan telineestä ottamastaan voidepullosta. Melkoisen röyhkeää, vaikka olisivatkin jälkikäteen haitaneet maksun kassalla.

2 kommenttia:

  1. Löysin vasta nyt sinun blogisi ,mielenkiintoinen ,tulen lukemaan sitä usein .Olen sama mieltä ;turistiasiasta ; matkustamme paljon mieheni kanssa,nykyään niin sanottu pitkätmatkat enimäkseen .

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun löysit tänne GUN! Höpöttelen täällä matkasattumuksiani ja kaikkea sellaista oikeaakin asiaa, josta voi olla hyötyä muille matkailusta kiinnostuneille.

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!