MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

tiistai 21. syyskuuta 2010

Symin saari

Negatiivisten tarinoiden jälkeen vihdoin sokerina pohjalla juttuja mukavista retkistä ja sattumuksista.

Mandrakin satamaa tallustaessa kulkijaa houkuttelee eripuolille saaristoa liikennöivien alusten rivistö. Aamuisin sieltä voi lähteä sukellus/snorklausretkille, Lindokseen, Marmarikseen, Kalimnokseen, Kosille, Lerokseen, Symille ja muihin pikku saariin. Tarjontaa on linja-aluksista nopeisiin kantosiipialuksiin.

Ystävällinen ukkeli istuskeli Symi-II-laivan edustalla, kun meidän porukka kuljeksi aamupäivällä satamakatua ja huuteli meille selvällä suomenkielellä tervehdyksiään. No - kaikkihan täällä suomeksi pientä herjaa heittelee, mutta tämä ukkelipa osasi saada meidät koukkuun puhumalla ihan hyvää suomen kieltä. Houkutteli meidät sunnuntaipäivän viettoon Symin saarelle.


Kahden tunnin laivamatkan aikana ehdittiin katsella leppoisien kanssamatkustajien touhuja. Kreikkalaisia perheitä oli myös menossa vapaapäivän viettoon saarelle; isovanhempia, isiä, äitejä, teinejä, nuoria aikuisia, pikkulapsia..... suurina joukkoina. Pulinaa ja pulputusta piisasi! Joillakin oli mukana pitkiä kynttilöitä (tuohuksia), joita he olivat viemässä luostarikirkon ikonostaasiin Panormitisin kylässä, jossa laiva poikkesi menomatkalla pariksi tunniksi.

Tulo mereltä Symin satamaan on elämys. Pastellinväriset talot lahdesta kohoavilla kukkuloilla tuovat mieleen lapsuuden satukirjat. Symin kaupungissa ehdimme viettää aikaa muutaman tunnin tavernoissa istuskellen ja rantakadun putiikeissa pikkuostoksia tehden. Ja merellä kun ollaan, on kalalounas paikallisessa tavernassa ihan must!

Paluumatkalla saimme viihdykettä kreikkalaisten nuorten ilonpitoa, jammailua ja lauleskelua seuraten täpötäydellä laivan kannella. Juuri ennen Rodoksen satamaan saapumista värikkään näytöksensä antoi meille vielä nopeasti laskeva punainen aurinko.1 kommentti:

  1. Oi kuulostaapa ihanalle! Vähän harmittaa ettei tuonne Symiin menty, me käytiin Tiloksella :)

    VastaaPoista

Olen tätä mieltä!