MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

torstai 31. toukokuuta 2012

Suvaitsevaiset muslimit

Turkin turistikohteissa kokee islaminuskoisen väestön ja länsimaisten turistien rinnakkainelon ristiriidattomaksi. Suhtauduin hiukan epäillen tuohon käyttäytymiseroon, kun matkattiin pois länsimaisesta eteläisestä Turkista.


Ehkä naisten pukeutumisessa lienee se silmiinpistävin ero, kun siirrytään pois rannikon turistikeskuksista. Vaikka olin pukeutunut puolihameeseen, joka paljasti sandaaleihin upotetut paljaat jalat, enpä joutunut täälläkään kivitetyksi. Ehkä vika oli omassa päässäni, kun tunsin itseni alastomaksi joutuessani keskelle hunnutettua naislaumaa museon vessassa. Päinvastoin - sain osakseni ystävällisen kohtelun, kun eukot kilpaa luopuivat omasta jonotusvuorostaan ja osoittelivat minua astumaan koppiin.


Museon puistossa kaunis, nuori, huiviin sonnustautunut äiti lapsineen istahti puiston penkille viereemme. Täysin luontevasti hän tarjoili suolakeksejä avaamastaan paketista myös meille vieressä istuville turisteille. Pieni ele, mutta silti niin mieltä lämmittävä.

Iltapäivän auringossa hotellin uima-altaalla katselin mielenkiinnolla kolmea muslimipariskuntaa lapsineen. Naiset olivat pukeutuneet pitkiin, peittäviin vaatteisiin ja miehillä oli yllään normaalit uima-asusteet. Naiset istuivat varjossa allasbaarin nurkassa lapsiaan kaitsemassa, kun miehet loikoilivat aurinkotuoleissa bikiniasuisten pohjoismaalaisten joukossa. Suvaitsevaisuutta osoittivat molemmat, kun eivät antaneet ilmeelläkään länsimaisen kulttuurin häiritä päivittäistä eloaan ja omia rutiinejaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!