MATKAILIJA BIGI

Profiilini 

 

Kalispéra

S̄wạs̄dī - สวัสดีค่ะ

 

Lähde mukaan matkalle!

 

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ruoan hinta

Mielikuva Thaimaasta erittäin edullisten hintojen maana on iskostunut rantakrääsän ja ravintolahintojen perusteella. Eihän turisti paljonkaan jää tutkailemaan ruokatarvikkeiden hintoja kaupassa, kun hotellissa asuessa ei sellaiseen ole tarvettakaan.

Nyt kun laitamme itse aamiaisemme ja joskus, kun ei haluta lähteä illalliselle ravintolaan, on ruokatarvikkeiden hintoja tullut vertailleeksi omiin kotimaan hintoihin. Selvästi huomaa, että omista länsimaisista ruokailutottumuksistamme joudumme pulittamaan aikamoisen paljon enemmän kuin aasialaisesta ruoasta. Riisi ei täällä paljon maksa (0,50 € / kg), mutta juusto (17 € / kg) ja kinkku (13 € / kg) ovatkin sitten jo sitä turistien evästä, joista joutuu maksamaan enemmän.

Ravintolassa aterioidessa hintaero kääntyykin thai-ruoan eduksi.  Millaisen illallisen Suomessa saa kahdelle 12 eurolla juomineen? Keskitason ravintolassa  "Onn Onn Cornerissa" tuolla rahaalla sai: lasillisen punaviiniä, 2 isoa pulloa (0,64 l) Chang-olutta, alkupalaksi kevätkääryleitä, annoksen kanaa cashew-pähkinöillä ja annoksen naudanlihaa & nuudeleita. Annosten kokokin oli riittävän suuri täyttämään nälkäiset vatsat.

Lisää ruokahinnoista : Thaimaan ruokaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tätä mieltä!